环球雅思-雅思学习网站[环球教育旗下品牌]

剑桥雅思7阅读解析Test3Passage3

2014-03-28 12:06| 来源:环球雅思 | 点击量:

摘要: 剑桥雅思7阅读解析Test3Passage3
剑桥雅思7阅读解析Test3Passage3

剑桥雅思7阅读真题

剑桥雅思7阅读真题

剑桥雅思7阅读真题

剑桥雅思7阅读真题

剑桥雅思7阅读真题

剑桥雅思7阅读真题

名师点题剑桥雅思7阅读:
 
READING PASSAGE 3
文章结构
体 裁 说明文
主 题 欧洲意识到保护森林的重要性,并举办大会通过具体相关决议
段落概括  
第一段 欧洲森林面对危机,概述人们召开大会讨论如何协作保护森林。
第二段 森林对人类的重要作用。
第三段 大会注意采取的相关保护政策须注意保护森林的自然特性。
第四段 大会讨论的六项具体决议。

名师点题剑桥雅思7阅读:
 
考题精解
Questions 27-33
『题型』TRUE / FALSE / NOT GIVEN
『解析』
27.
定位词 Miditerranean countries, next meeting
原文重现 Those confined to particular geographical areas, such as counties bordering the Mediterranean or the Nordic countries therefore had to be discarded.
参考译文 这些限制了特定地理区域,如地中海沿岸国家或北欧国家因此遭到舍弃。
题解 根据Miditerranean countries,可将答案点定位在此处。但并未提及是否会在下次会议中提到。
答案 NOT GIVEN
 
28.
定位词 Nordic countries
原文重现 Their initial task was to decide which of the many forest problems of concern to Europe involved the largest number of countries and might be the subject of joint action. Those confined to particular geographical areas, such as counties bordering the Mediterranean or the Nordic countries therefore had to be discarded.
参考译文 他们的首要任务就是决定哪些森林问题涉及到最大范围的欧洲国家并可作为共同行动的主题。这些限制了特定地理区域,如地中海沿岸国家或北欧国家因此遭到舍弃。
题解 北欧国家被排除在外的原因在上文中明确提到,他们讨论的主题需要涉及到最大范围的欧洲国家,并非由于他们不是欧洲共同体国家。可见存在明确冲突。
答案 FALSE
 
29.
定位词 renewable source, raw material
原文重现 At the same time, forests provide raw materials for human activities through their constantly renewed production of wood.
参考译文 同时,森林通过不断更新木材数量为人类活动提供天然原料。
题解 题目与原文定位句即可同义改写。
答案 TRUE
 
30.
定位词 biological factions, twentieth century
原文重现 European countries see forests as performing a triple function: biological, economic and recreational. The economic importance of forests has been understood since the dawn of man-wood was the first fuel. The other aspects have been recognised only for a few centuries.
参考译文 欧洲国家认为森林具有三部分功能:生物方面、经济方面和娱乐方面。人类之初就已经认识到森林的经济重要性——木材是第一个燃料。经过几个世纪后人们才认识到其他几个方面,但是它们已变得越来越重要了。
题解 森林具有三部分功能,其中经济功能在人类萌芽时期就被认识,另外的功能即生物方面及娱乐方面,明确说已意识到a few centuries,与题目存在冲突。
答案 FALSE
 
31.
定位词 natural forests, exist
原文重现 The myth of the natural forest has survied. vet there are effectively no remaining primary forests in Europe. All European forests are artificial.
参考译文 “自然”森林的神秘尚存,然而,事实上欧洲已不存在“原始”森林。所有欧洲森林都是人工的。
题解 natural forest原词重现,但尚存的并非natural forest,而是其myth。后文显示,原始森林并不存在,全部是人工的。因此,题目与原文存在明显冲突。
答案 FALSE
 
32.
定位词 limited, national boundaries
原文重现 This means that a forest policy is vital, that it must transcend national frontiers and generations of people and ...
参考译文 这意味着森林政策十分重要,它必须跨越国家疆界和几代人(的努力)。
题解 frontiers与boundaries同义转换。transcend(跨越)与limited(受限于)存在明显冲突。
答案 FALSE
 
33.
定位词 allow for, the possiblity of change
原文重现 This means that a forest policy is vital, that it must transcend national frontiers and generations of people and it must allow for the inevitable changes that take place in the forests, in needs, and hence in policy.
参考译文 这意味着森林政策十分重要,它必须跨越国家疆界和几代人的努力,还必须考虑到在森林方面、需求方面,直至在政策方面不可避免发生变化。
题解 inevitalbe change 与 the possiblity of change意思相同,allow for原词再现,因此与原文意思相同。
答案 TRUE

名师点题剑桥雅思7阅读:
 
Questions 34-39
『题型』MATCHING
『解析』
题号 关键词 原文定位 题解
34 Resolution 1 第四段:
第二句
The first proposes the extension and systematisation of surveilance sites to monitor forest decline.备洗项J中出现 systematisation的词件变形即 systematically,再看句意,与该句意思相同。故为正确选项。
35 Resolution 2 第四段:
第七句
The second resolution concentrates on the need to preserve the genetic diversity of European forests. A选项与其吻合。
36 Resolution 3 第四段:
第九句
Althouth forest fires do not affect all of Europe to the same extent, the amount of damage caused the experts to propose as the third resolution that the Strasbourg conference consider the establishment of a European databank on the subject.划线处可体现出E选项与其吻合。
37 Resolution 4 第四段:
第十一句
第十三句
The subject of the fourth resolution discussed by the ministers was mountain forests. Proposed developments include a preferential research program on mountain forests.划线处可体现出B选项与其吻合。
38 Resolution 5 第四段:
第十二句
第十三句
The fifth resolution relaunched the European research network on the physiology of trees, called Eurosilva. Eurosilva should support joint European research on tree diseases and their physiological and biochemical aspects.划线处可体现出G选项与其吻合。
39 Resolution 6 第四段:第十五句 Finally, the conferece established the framework of a European reseach network on forest ecosystems.该句定位很难,因为以往Resolution原词重现的情况并没有出现,我们仅能根据上文定位出该段所在大概位 置,再结合其余未选选项,可看出D选项与其吻合。

名师点题剑桥雅思7阅读:
 
Questions 40
『题型』MULTIPLE CHOICE
『解析』
题号 关键词 原文定位 题解
40 plan
forests of European
全文 利用排除法解题。全文中一直讲述的是欧洲森林问题,未涉及“世界范围”,故排除D。A是第二段大意,C仅在第四段有所提及,惟有B是对全文的正确概括。
 
 


相关新闻